(14. nädal) IT-turvarisk: Nutikad meditsiiniseadmed ja elektroonilised haiguslood

  Tervishoiutööstus on endiselt suures arengus, enamik patsientide haiguslugusid on nüüdseks veebi liikunud ja meditsiinitöötajad mõistavad nutikate meditsiiniseadmete edusammude eeliseid. Kuna tervishoiutööstus kohaneb digiajastuga, on eraelu puutumatuse, turvalisuse ja küberjulgeoleku ohtudega seotud mitmeid probleeme.

  Carnegie Melloni ülikooli tarkvaratehnika instituudi andmetel: "Kuna rohkem seadmeid ühendatakse haiglate ja kliinikute võrkudega, on patsientide andmed ja teave üha haavatavamad. Veelgi murettekitavam on patsiendiga vahetult ühendatud seadme kaugkompromiteerimise oht. Ründaja võib teoreetiliselt suurendada või vähendada annuseid, saata patsiendile elektrilisi signaale või keelata elutähtsate näitajate jälgimise.

  Kuna haiglad ja meditsiiniasutused kohanduvad endiselt patsientide haiguslugude digitaliseerimisega, kasutavad kräkkerid ära turvameetmete paljusid haavatavusi. Nüüd, kui patsientide haiguslood on peaaegu täielikult võrgus, on need kräkkerite peamine sihtmärk nendes sisalduva tundliku teabe tõttu.

  Meditsiiniseadmete disainerid ja tervishoiujuhid saavad küberturvalisuse riske minimeerida, järgides Interneti turvalisuse parimaid tavasid:

  • Täiendada operatsioonisüsteeme, rakendada uuendusi ja tagada võrgu nähtavus.
  • Harida ja levitada teadlikkust tervishoiuteenuste osutajatele
  • Võtta omaks krüpteerimine
  • Võtta kasutusele mitmekihiline autentimine
Allikad:
https://onlinedegrees.sandiego.edu/top-cyber-security-threats/
https://www.hologram.io/blog/medical-device-hacking

Comments

Popular posts from this blog

(10. nädal) Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO

(13. nädal) Uudne tugilahendus - Tehnoloogiline kinnas

(12. nädal) Kasutatavus veebis, üks positiivne ja üks negatiivne näide