(9. nädal) Kaks tuntud IT-juhti

    IT-juhid on ühed kõige mõjukamad inimesed tänapäeva ühiskonnas. Nad vastutavad tehnoloogiate loomise ja jätkuva arendamise eest, mida inimesed oma igapäevaelus kasutavad. Paljudel juhtudel ei mõjuta tehnoloogialiidrid mitte ainult oma valdkonda, vaid ka kogu ühiskonda. Millised tehnoloogialiidrid on endale ajaloos koha loonud või jätkuvalt seda loovad?

Jeff Bezos

    Amazoni asutajana on Jeff Bezos suutnud kasvatada impeeriumi ja juhtida üht maailma tippettevõtet. Bezose netoväärtus on üle 110 miljardi dollari ja mõnda aega oli ta maailma rikkaim inimene. Bezos on innovatiivne ja ülesannetele orienteeritud juht. Juht, kes on tuntud planeerimise ja loovusega tulemusteni jõudmise poolest. Bezose pikaajaliste eesmärkide ning ühiskonna vajaduste ja soovidega arvestamisoskus on viinud teda Amazoni loomiseni, mille eesmärk on muuta ostmine virtuaalseks. Tänu oma uuendus- ja ettekujutusvõimele oli ta suutnud aidata oma ettevõttel aja jooksul tippettevõteks areneda. Jeff Bezos-t iseloomustab väga arengumootori roll juhina, kuna ta on innovatiivne ning suudab olla ühiskonna soovide arvestamisel ajast ees.

Reed Hastings

    Reed Hastings on Ameerika ettevõtja, teenuse Netflix kaasasutaja ja tegevjuht. 1997. aastal tekkis Hastingsil idee tellimisel põhinevast filmilaenutusteenusest (inspireeritud pärast suurt viivist, kui ta ei tagastanud poest laenutatud videokassetti). Tema ja ta äripartner Marc Randolph asutasid Netflixi Californias 1997. aastal ja alustasid DVD-de postimüügiga 1998. aastal. Hastings on juht, kes on uhke, et ta ise teeb vähe otsuseid, nimelt tema eesmärk on võimaldada oma töötajatel uute toodete ja algatuste loomise eest vastutada. Hastings-i kohta levivad ka omadused, nagu intelligentsus, vastutustundlikus. enesekindlus, suhtlemisoskus, otsustusvõime ja loovus. Tänu nendele omadustele suudab Netflix oma pidevat kasvu ja arengut säilitada. Hastings-i iseloomustab arengumootori roll juhina, kuna tegu on väga innovatiivse ja ühiskonna vajadustega arvestava juhiga.

Allikad:

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2021/07/16/15-industry-experts-talk-about-the-most-influential-tech-leaders-of-our-era/
https://financhill.com/blog/investing/jeff-bezos-leadership-style
https://sites.psu.edu/leaderfoundationsdobbs/2018/09/21/a-leadership-analysis-of-netflix-ceo-reed-hastings/

Comments

Popular posts from this blog

(10. nädal) Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO

(13. nädal) Uudne tugilahendus - Tehnoloogiline kinnas

(12. nädal) Kasutatavus veebis, üks positiivne ja üks negatiivne näide