(1. nädal) Noppeid IT ajaloost

 

(1. nädal) Noppeid IT ajaloost

     Automaatselt avanevad uksed

    Aleksandria Heron oli 1. sajandil Vana-Kreekas elanud matemaatik ja mehaanik, kes leiutas automaatselt avanevad uksed templitele. Kui templis oli suurem kogunemine tulekul, siis pidi preester iga kord kindlal ajal süütama tule, tänu millele kogunes surve tundide jooksul anumatesse, mis olid täis vett, mis pani anuma pumpama vett kahte konteinerisse (üks ühe ukse all) ning veemass konteinerites tõmbas nööride ja rihmarataste abil ukse enne kogunemist lahti. (Allikas: https://www.automaticaccess.co.uk/blog/the-history-of-automatic-doors/)

    1931. aastal leiutati inseneride Horace H. Raymond-i ja Sheldon S. Roby-i poolt esimene optiline süsteem, mis käivitas automaatselt avaneva ukse. Esimene neist ehitati restoranile eesmärgiga, et klienditeenindajatel oleks lihtsam käed täis liikuda uksi avamata.(Allikas: https://bostonlookingbackward.wordpress.com/2010/06/29/the-magic-eye-sliding-doors/)

     Python
    
    Hollandist pärit programmeerija nimega Guido van Rossum alustas programmeerimiskeele ,,Python" leiutamisega 1980. aastate lõpus. Enne Pythonit oli arendajatel peamiseks keeleks ,,ABC", mida Guido van Rossum aitas leiutada. Pythoniga tahtis ta teha ABC-le sarnase keele, millel puudusid ABC peamised probleemid. Python on tänapäeval üks kõige tuntuimaid keeli programmeerimiseks arendajate seas. Üks huvitav fakt on see, et Guido van Rossum-i jaoks oli Pythoni leiutamine hobi, nimelt tegeles ta sellega peamiselt igavusest. (Allikas: https://www.artima.com/articles/the-making-of-python)
    Discord

    Jason Citron-i poolt 2015. aastal leiutatud kommunikeerimistarkvara ,,Discord" sai inspiratsiooni sellest, kuidas turul polnud arvutimängude jaoks inimestel lihtsalt platvormi, kus saaks mängudest ja nende strateegiatest rääkida. Discord võimaldab kasutajatel ühineda serveritesse häälega suhtlemiseks või läbi kirjutamise kommunikeerimiseks. Discordis on kõigi IP aadressid salastatud, mis võimaldab seda anonüümselt kasutada. Serverites, kus on palju inimesi, on ka olemas modid, kes hoiavad rahu serveris ning botid, mis on programmeeritud tegema Discordi kasutuse veelgi lihtsamaks. Tänapäeval on Discord mängurite seas suhtlemiseks üks kõige rohkem kasutuses olev tarkvara. (Allikas: https://discord.fandom.com/wiki/Discord#History)

Comments

Popular posts from this blog

(10. nädal) Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO

(13. nädal) Uudne tugilahendus - Tehnoloogiline kinnas

(12. nädal) Kasutatavus veebis, üks positiivne ja üks negatiivne näide